Fondatorul Wikileaks: Agențiile de informații americane l-au forțat pe Trump să-și schimbe strategia față de Rusia

  • 18 Aprilie 2017 11:37
Fondatorul Wikileaks: Agențiile de informații americane l-au forțat pe Trump să-și schimbe strategia față de Rusia

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat că agențiile de informații ale SUA se află în spatele schimbării de strategie a președintelui american Donald Trump față de Rusia, informează Agerpres.

Într-un interviu acordat duminică CNN en Espanol de la ambasada Ecuadorului la Londra, Assange a afirmat că Trump a rezistat doar 77 de zile înainte de a fi 'digerat' de aceste agenții, referindu-se îndeosebi la Agenția Centrală de Informații (CIA).

În opinia lui Assange, cu toate că Trump a ajuns la putere cu ideea de a îmbunătăți relațiile diplomatice cu Kremlinul, 'influența generalilor' de la Pentagon în administrația sa a făcut ca în cele din urmă să prevaleze statu quo-ul între cele două țări.

Fondatorul Wikileaks a menționat doi factori-cheie în schimbarea de strategie: concurența între industria militară din cele două țări și planul CIA 'de a interveni în Siria'.

Referitor la tensiunile în creștere între SUA și Coreea de Nord, Assange a declarat că acestea fac parte din strategia lui Trump de a-și dovedi 'influența' față de China, pe care o interesează ca Peninsula Coreeană să rămână divizată pentru ca puterea Seulului să nu crească.

Potrivit fondatorului Wikileaks, odată lichidat Acordul de Parteneriat Transpacific (TPP) de către Trump, cu care SUA intenționează să contracareze puterea Chinei în regiune, noua strategie este de a-și demonstra forța militară.

Directorul CIA, Mike Pompeo, a acuzat săptămâna trecută Wikileaks că este 'un serviciu de informații ostil', instigat uneori de 'actori statali precum Rusia', amintește EFE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău