Fondatorul grupului Blackstone spune că nu-l va mai susține pe Trump în 2024

  • 16 Noiembrie 2022 16:28
Fondatorul grupului Blackstone spune că nu-l va mai susține pe Trump în 2024

Fondatorul grupului Blackstone, Stephen Schwarzman, care a fost unul dintre principalii contribuitori de pe Wall Street la campania de realegere a lui Donald Trump din 2020, a afirmat că nu-l va susține pe Trump în 2024.

Marți, 15 noiembrie, fostul lider de la Casa Albă a anunțat că va candida din nou în alegerile prezidențiale din 2024.

Schwarzman, președinte și director executiv al companiei de investiții, a scris într-un comunicat că este timpul ca Partidul Republican să aibă o nouă conducere și că de această dată va susține un alt republican în cursa pentru președinție, a consemnat Axios, trsnsmite Agerpres.

"Este timpul ca Partidul Republican să treacă la o nouă generație de lideri și intenționez să-l susțin pe unul dintre ei la alegerile primare pentru președinție", a declarat Stephen Schwarzman.

Acesta a fost unul dintre principalii donatori și în campania pentru alegerile de săptămâna trecută din SUA de la mijlocul mandatului, cheltuind 35,5 milioane de dolari pentru a-i susține pe republicani, cărora le lipsește acum doar un mandat pentru a prelua controlul în Camera Reprezentanților. Republicanii nu au reușit însă să cucerească Senatul, iar majoritatea candidaților sprijiniți de Trump au pierdut cursa.

"Americii îi merge mai bine când liderii ei sunt înrădăcinați în prezent și viitor, nu în prezent și trecut", a mai scris directorul Blackstone.

Pe de altă parte, acțiunile companiilor având legături cu Trump au crescut miercuri, după ce fostul președinte și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău