Fondatorul CNN, care suferă de demență, mărturisește că a fost prieten cu unii dintre liderii mondiali cei mai disprețuiți

  • 29 Septembrie 2018 15:15
Fondatorul CNN, care suferă de demență, mărturisește că a fost prieten cu unii dintre liderii mondiali cei mai disprețuiți

Fondatorul CNN Ted Turner, în vârstă de 79 de ani, a declarat că a fost diagnosticat cu demență de tip Lewy Body în cadrul unui interviu acordat postului CBS și explică cum fosta sa soție, actrița Jane Fonda, a ucis visul său de a candida la funcția de președinte, informează Daily Mail.

Ted Turner a acordat recent primul său interviu după ani de zile, care va fi difuzat în acest weekend pe CBS Sunday Morning .

În cadrul interviului acordat jurnalistului Ted Koppel miliardarul de 79 de ani a declarat că suferă de demență de tip Lewy Body.

"Este un caz blând față de ceea ce au oamenii care suferă de Alzheimer. Este similar cu asta, dar nu este la fel de rău. Alzheimerul este fatal. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu sufăr de acestă boală", spune Truner într-un preview al interviului. 

Turner și prietenul său, Koppel, și-au petrecut puțin timp discutând despre politică, Turner afirmând că a fost prieten cu unii dintre liderii mondiali cei mai disprețuiți și polarizați de-a lungul anilor.

Printre numele pe care le menționează sunt Fidel Castro, Mikhail Gorbaciov și chiar Vladimir Putin.

Și totuși există o altă persoană a cărei relație cu Turner s-a dovedit a fi mai șocantă pentru milioane de oameni din întreaga lume și anume actrița Jane Fonda.

Cei doi au fost căssătoriți timp de 10 ani începând cu 1991 și au rămas prieteni apropiați până în prezent.

Turner dezvăluie în interviu că și Fonda este motivul pentru care nu a căutat o funcție politică.

"Ei bine, cel mai aproape de a candida pentru o funcție politică am fost când eram căsătorit cu Jane Fonda. Și când am discutat cu ea, ea fusese căsătorită cu un politician. Ea a spus, știi, dacă alergi pentru asta, pentru politică, alergi singur", a explicat Turner, referindu-se la Tom Hayden.

Ted Turner, care este și un celebru filantrop, a înființat în 1980 postul CNN. Magnatul american a devenit apoi vicepreședinte al conglomeratului media Time Warner. A demisionat din acea funcție în 2003 și în prezent nu mai este implicat în conducerea companiei.

Demența Lewy Body afectează aproximativ 1,4 milioane de persoane în Statele Unite, iar printre simptomele bolii se numără tulburări de memorie și modificări comportamentale, potrivit Lewy Body Dementia Association, menționează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău