Focuri de armă în centrul Vienei, în apropierea unei sinagoge

  • 02 Noiembrie 2020 23:41
Focuri de armă în centrul Vienei, în apropierea unei sinagoge

Mai multe focuri de armă au fost trase luni seara în centrul Vienei, potrivit poliției, care a raportat "răniți", transmit agențiile internaționale de presă. Mass-media locale au scris despre un atac lângă o sinagogă importantă din capitala Austriei, relatează Agerpres.

Unul dintre atacatori "ar fi murit, altul ar fi fugit" și o persoană a fost arestată, a precizat Ministerul de Interne, citat de agenția de presă austriacă APA. Potrivit aceleiași surse, un polițist a fost rănit grav și este posibil să existe și decese în acest atac comis de mai multe persoane, relatează Reuters.

Un martor ocular, intervievat la un canal de televiziune, a spus că a văzut "o persoană care fugea cu o armă automată, care trăgea cu sălbăticie". Poliția a ajuns la fața locului și a ripostat, un alt martor la incident spunând că s-au auzit ''cel puțin 50 de împușcături'', scrie AFP.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că este în curs o amplă desfășurare a poliției în centrul Vienei.

Ziarul Kronen Zeitung a relatat că o sinagogă a fost atacată. Acesta și alte mass-media au raportat împușcături trase în zona unei piețe din apropiere, Schwedenplatz.

"În acest stadiu, nu este posibil să se spună dacă a fost vizată sinagoga", a reacționat pe Twitter Oskar Deutsch, președintele Comunității Evreiești din Viena (IKG), precizând că edificiul era închis în acel moment.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău