Focarul de Ebola din RD Congo a provocat 69 de decese confirmate

  • 24 Septembrie 2018 12:22
Focarul de Ebola din RD Congo a provocat 69 de decese confirmate

Cel mai recent focar de Ebola care s-a declanșat la 1 august în provinciile Kivu de Nord și Ituri din nord-estul Republicii Democrate Congo a provocat 100 de decese probabile, dintre care 69 au fost confirmate ca pozitive, potrivit datelor oficiale, relatează luni EFE.

În ultimul său buletin oficial din 22 septembrie, Ministerul Sănătății a informat că au fost raportate 149 cazuri de Ebola (118 confirmate și 31 probabile) în 11 centre sanitare din aceste două provincii.

În total 40 de persoane au reușit să depășească boala cu ajutorul medicamentelor și tratamentului rVSV-ZEBOV, cu caracter experimental, cu care au fost deja vaccinate 11.417 persoane.

Ministerul Sănătății informează totodată că duminică a fost suspendată asistența medicală din orașul Beni, din provincia Kivu de Nord, unde s-au înregistrat 33 cazuri de Ebola și 24 decese probabile, în urma atacurilor rebelilor ugandezi.

Autoritățile au avertizat că un pacient aflat în tratament la un spital din Beni a fugit, înainte de a putea fi transferat într-un centru de îngrijire, într-o zonă fără acces medical din apropiere de Kalunguta. Pacientul este căutat pentru a împiedica extinderea bolii în această zonă unde personalul medical nu are acces.

Virusul se transmite prin contact direct cu sângele sau cu fluidele corporale și este mai virulent cu cât procesul este mai avansat, putând atinge o rată de mortalitate de 90 %.

Cea mai gravă epidemie de Ebola cunoscută în lume a fost declarată în martie în 2014, cu primele cazuri datând din decembrie 2013 în Guineea Conakry, de unde s-a extins repede în Sierra Leone și Liberia.

OMS a declarat sfârșitul epidemiei în ianuarie 2016, după înregistrarea a 11.300 decese și peste 28.500 de cazuri, deși agenția ONU a admis că cifrele ar putea fi mai mari.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău