Focarul de Ebola din Guineea, legat de epidemia din 2014-2016 (CDC)

  • 25 Martie 2021 17:10
Focarul de Ebola din Guineea, legat de epidemia din 2014-2016 (CDC)

Noul focar de Ebola din Guineea (Africa de Vest) este legat direct de epidemia devastatoare care a afectat regiunea între 2014 și 2016, a informat joi Centrul pentru Controlul și prevenirea Bolilor (CDC) din Africa, potrivit DPA.

Secvențierea genetică a arătat că focarul actual este rezultatul reapariției unei tulpini care a circulat anterior în Africa de Vest, a indicat șeful echipei responsabile pentru Ebola din cadrul CDC, Merawi Aragaw, în cadrul unui briefing de presă.

"Aceasta este cu adevărat o preocupare. Înseamnă că virusul poate supraviețui mai mult în supraviețuitorii [de Ebola] decât se presupusese anterior", a explicat Merawi.

Oamenii de știință au presupus anterior că virusul poate supraviețui doar câteva luni în corpul unui pacient de Ebola vindecat, nu câțiva ani, a continuat Merawi.

Cercetări suplimentare erau necesare pentru a clarifica dacă focarul actual a fost cauzat de un lanț de infectare continuu, nedescoperit anterior, sau mai degrabă de o infecție cronică persistentă, a adăugat el.

Peste 11.000 de persoane și-au pierdut viața în timpul epidemiei de Ebola din 2014 - 2016, care a afectat în principal țările vest-africane Guineea, Liberia și Sierra Leone.

Autoritățile din Guineea anunțaseră izbucnirea unei noi epidemii de Ebola luna trecută, în timp ce Republica Democrată Congo (RDC) raportase recent, la rândul său, un nou focar, al 12-lea din această țară central-africană.

Până în prezent, 30 de cazuri de Ebola au fost detectate în ambele țări, 12 în RDC și 18 în Guineea, potrivit CDC.

Virusul Ebola provoacă febră și duce deseori la sângerări interne masive și la moarte.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău