Focare de infecție cu COVID-19 la Centrele de plasament pentru persoane cu dizabilități. Ministrul Sănătății oferă detalii

  • 26 Mai 2020 17:22
Focare de infecție cu COVID-19 la Centrele de plasament pentru persoane cu dizabilități. Ministrul Sănătății oferă detalii

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a oferit noi informației despre focarele de infecție cu COVID-19 la Centrele de plasament pentru persoane cu dizabilități.

Astfel, la Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, Soroca, numărul beneficiarilor infectați cu COVID-19 este de 122, dintre care 38 de persoane au fost internate în spital, iar restul persoanelor urmează tratamentul în cadrul instituției.

De asemenea, și la Centrul de plasament temporar al persoanelor cu dizabilități de la Cocieri au fost înregistrate 74 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul beneficiarilor, dintre care 14 urmează tratamentul în cadrul instituției spitalicești, iar 60 s-au vindecat.

În același timp, ministrul a anunțat că toți cei 71 de beneficiari ai Centrului de plasament al persoanelor cu dizabilități de la Brânzeni, prima instituție de acest gen în cadrul căreia a fost atestat un focar de infecție cu COVID-19, s-au vindecat.  

Viorica Dumbrăveanu nu a menționat nimic despre situația angajaților acestor instituții. De exemplu, ultimele date arătau că la Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități erau infectați 37 de angajați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău