Focar de pestă porcină africană la Mașcăuți, Criuleni

  • 13 Martie 2023 12:06
Focar de pestă porcină africană la Mașcăuți, Criuleni

În localitatea Mașcăuți din raionul Criuleni a fost confirmat un caz de pestă porcină africană la porci domestici. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor precizează sunt aplicate măsuri de eradicare a focarelor, transmite IPN.

„Se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt aplicate măsuri de eradicare a focarelor, controlul mișcării animalelor și produselor din carne de porc, screeningul porcilor domestici și populațiilor de mistreți”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, potrivit ANSA, au fost anulate restricțiile la pesta porcină africană în localitatea Mîndîc, raionul Drochia, și localitatea Cuhureștii de Sus, raionul Florești, focarele în cauză fiind eradicate cu succes.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede printre porci. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate pentru a preveni răspândirea bolii. În perioada anilor 2016-2022, au fost înregistrate 115 de focare. Ca urmare au fost nimiciți 32 580 de porci domestici și 223 de mistreți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău