Focar de gripă aviară în Delta Dunării

  • 27 Martie 2015 17:49
Focar de gripă aviară în Delta Dunării

Focar de gripă aviară în Delta Dunării, în zona insulei Ceaplace din lacul Sinoe, în perimetrul comunei Mihai Viteazu, din județul Tulcea.

Direcțiile Sanitar-Veterinare din Constanța și Tulcea au confirmat prin analize de laborator că cele peste o sută de exemplare de Pelican Creț care au murit în zonă erau purtătoare ale tulpinei de virus de gripă aviară H5N1.

A fost instituită o zonă de monitorizare pe o rază de 10 kilometri față de locul în care au fost descoperite cadavrele păsărilor, în acest perimetru nefiind comunități umane.

De asemenea, transmite corespondentul RRA, a fost dispusă demararea unei campanii de informare în localitățile Jurilovca-Portița, Vișina, Lunca, Ceamurlia de Jos și Baia, a asociațiilor de pescari, precum și a medicilor de familie din zona limitrofă focarului de gripă aviară.

Zeci de pelicani au fost găsiți morți în Delta Dunării. De altfel,  și în Bulgaria a apărut o suspiciune de gripă aviara la câțiva  pelicani dintr-o rezervație.

Agenția sanitară veterinară din Bulgaria a anunțat  într-un comunicat de presă că au fost luate probe de la două păsări și ambele au fost pozitive păsările prezentând o tulpină de virus de gripă aviară H5N1.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:4,63 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău