FMI vine pe 14 februarie la Chișinău

  • 01 Februarie 2017 09:28
FMI vine pe 14 februarie la Chișinău

O reprezentanță a Fondului Monetar Internațional urmează să vină pe 14 februarie la Chișinău pentru a evalua progresele efectuate de guvernare până acum.

Informația a fost confirmată și de Valeriu Rusu, consilierul ministrului Economiei, care a precizat că întradevăr o reprezentanță a Fondului urmează să ajungă la mijlocul lunii februarie în Republica Moldova, scrie Deschide.md.

Această vizită face parte din programul vizitelor FMI care sunt notate în memorandumul semnat între Republica Moldova și Fond. 

Amintim că pe 7 noiembrie Consiliului de Directori al FMI a aprobat un memorandum de finanțare cu Republica Moldova, ulterior reprezentanții fondului au publicat documentul memorandumului.

Documentul are la bază doi piloni. Este vorba despre politicile de asigurare a stabilității macroeconomice și financiare, precum și reformele de facilitare a creșterii economice.

Accesul la finanțare se propune a fi stabilit la un nivel de 75% din cota Moldovei la FMI (129 milioane DST, sau circa 180 milioane dolari SUA).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău