FMI vine la Chișinău

  • 27 Martie 2013 14:16
FMI vine la Chișinău

O nouă misiune a Fondului Monetar Internațional va vizita Republica Moldova, a declarat miercuri, 27 martie, premierul în exercițiu, Vlad Filat.

Primul ministru nu a precizat când va avea loc aceasta și subiectele care vor fi abordate. Totodată, el a subliniat că ultimele acțiuni ale Guvernului, precum inițiativa de majorare a pensiilor, nu va afecta relația cu FMI, așa cum declarase anterior ministrul în exercițiu al Economiei, Valeriu Lazăr.

Vlad Filat a declarat că misiunea anterioară a FMI în Republica Moldova a fost amânată din cauza crizei politice de la Chișinău. Premierul în exercițiu a adăugat că misiunea anunțată a Fondului Monetar va veni în Republica Moldova, indiferent dacă va fi sau învestit un nou Guvern.

Aminitm că marți ministrul în exercițiu al Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat că Republica Moldova nu și-ar fi onorat o parte din angajamentele asumate față de FMI și riscă să nu primească ultima tranșă de peste 70 de milioane de dolari SUA, dintr-un credit de peste 570 de milioane de dolari.

Anterior, FMI și-a amânat de două ori vizitele în Republica Moldova .

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău