FMI va susține Republica Moldova în gestionarea crizei refugiaților

  • 09 Martie 2022 15:54
FMI va susține Republica Moldova în gestionarea crizei refugiaților

Aspectele privind gestionarea crizei refugiaților și suportul de care are nevoie Republica Moldova pentru a reduce impactul umanitar și economic al acesteia au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii prim-ministrei Natalia Gavrilița cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, anunță Serviciul de presă al Guvernului.

Potrivit comunicatului, șefa Cabinetului de miniștri a vorbit despre provocările cu care se confruntă R. Moldova în contextul acordării asistenței umanitare migranților ucraineni, menționând că doar cu eforturile comune ale partenerilor externi această criză va putea fi depășită cu succes. Părțile au discutat, de asemenea, despre impactul economic al războiului din Ucraina și acțiunile Guvernului pentru reorientarea rapidă a comerțului și asigurarea securității alimentare.

Timp de o săptămână, echipa FMI va evalua realizarea programului de reforme economice, finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanțare extinsă (EFF), precum și necesitățile adiționale de finanțare în lumina contextului macroeconomic actual. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău