FMI îi oferă Ucrainei un împrumut de miliarde de dolari

  • 12 Februarie 2015 16:17
FMI îi oferă Ucrainei un împrumut de miliarde de dolari

Ucraina va primi în următorii doi ani finanțare în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari, din care 17,5 miliarde vor veni de la Fondul Monetar Internațional, a anunțat, astăzi , la Bruxelles, directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Echipa de experți a Fondului Monetar Internațional, aflată la Kiev, a ajuns la un acord cu autoritățile ucrainene privind un nou împrumut de 17,5 miliarde de dolari de la FMI și resurse suplimentare de la comunitatea internațională, a explicat Christine Lagarde, care a precizat că acordul trebuie aprobat de boardul FMI, notează Agerpres.

Printre reformele acceptate de autoritățile de la Kiev se află majorarea tarifelor la energie, restructurarea sectorului bancar, reformarea companiilor de stat și lupta împotriva anticorupției, a declarat Christine Lagarde.

Războiul cu separatiștii pro-ruși a provocat o contracție a Produsului Intern Brut al Ucrainei de 7,5% în timp ce valoarea monedei naționale a Ucrainei s-a prăbușit, iar rezervele valutare sunt la un nivel critic. Agențiile de rating și economiștii avertizează că datoria suverană a Ucrainei va trebui renegociată pentru a se asigura că țara nu intră în incapacitate de plată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău