FMI, Christine Lagarde: Întărirea stabilității financiare este crucială

  • 11 Aprilie 2018 17:22
FMI, Christine Lagarde: Întărirea stabilității financiare este crucială

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a tras miercuri, 11 aprilie, un semnal de alarmă cu privire la norii negri care se întrevăd la orizontul creșterii economice mondiale din cauza tensiunilor dintre SUA și partenerii săi comerciali care amenință liberul schimb, transmite Reuters.

„Tabloul general este în prezent unul luminos. Însă putem vedea nori din ce în ce mai sumbri la orizont", a declarat Christine Lagarde, reamintind că în luna ianuarie instituția cu sediul la Washington și-a revizuit, în creștere, previziunile privind avansul economiei mondiale la 3,9% în 2018 și 2019.

Directorul FMI a subliniat necesitatea ca guvernele să acționeze atâta timp cât contextul economic rămâne favorabil.

„Fereastra de oportunitate este deschisă. Există o nouă urgență pentru că incertitudinile au crescut în mod semnificativ", a spus Christine Lagarde, citând tensiunile comerciale, riscurile fiscale și financiare crescute precum și incertitudinile geopolitice.

Ea a apreciat că economiile trebuie să reducă deficitele guvernamentale, să consolideze cadrul fiscal și să plaseze datoria publică pe o traiectorie descrescătoare.

„Întărirea stabilității financiare prin creșterea rezervelor în sectoarele corporate și bancar este crucială", a precizat Christine Lagarde.

 

 

 

     

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău