FMI, Banca Mondială și zece țări au simulat un atac cibernetic asupra sistemului financiar global

  • 09 Decembrie 2021 16:43
FMI, Banca Mondială și zece țări au simulat un atac cibernetic asupra sistemului financiar global

Israelul a condus joi un grup de zece țări care au simulat un atac cibernetic de amploare asupra sistemului financiar global, pentru a crește gradul de cooperare internațională și a ajuta la reducerea eventualelor pagube provocate băncilor și piețelor financiare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Atacul cibernetic simulat s-a derulat pe parcursul a 10 zile, perioadă în care date sensibile au apărut pe Dark Web împreună cu știri false care în cele din urmă au provocat haos pe piețele mondiale și o fugă la ghișeele băncilor. Simularea a inclus mai multe tipuri de atacuri care au afectat piețele valutare și piețele de obligațiuni mondiale, lichiditatea, integritatea datelor și tranzacțiile dintre importatori și exportatori.

"Aceste evenimente creează haos pe piețele financiare", susține un povestitor dintr-un film arătat participanților în cadrul simulării, potrivit unui jurnalist de la Reuters, care a asistat la simulare.

O serie de oficiali guvernamentali israelieni susțin că astfel de amenințări sunt posibile, după mai multe atacuri cibernetice de răsunet asupra unor mari companii, adăugând că singura modalitate pentru a limita pagubele este prin cooperare globală, având în vedere că nivelul actual al securității cibernetice nu este întotdeauna suficient de puternic.

"Atacatorii sunt cu 10 pași înaintea apărătorului", subliniază Micha Weis, responsabil cu securitatea cibernetică financiară în cadrul Ministerului israelian al Finanțelor.

Printre participanții la această inițiativă, denumită "Collective Strength", s-au numărat oficiali ai departamentelor Trezoreriei din Israel, SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Austria, Elveția, Germania, Italia,Țările de Jos și Thailanda, precum și reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și Băncii Reglementelor Internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău