FMI a revizuit în scădere prognoza economică pentru R.Moldova. Ion Chicu a calificat noul program cu Fondul ca fiind unul „fără precedent”

  • 28 Iulie 2020 11:52
FMI a revizuit în scădere prognoza economică pentru R.Moldova. Ion Chicu a calificat noul program cu Fondul ca fiind unul „fără precedent”

Fondul Monetar Internațional a revizuit în scădere prognoza economică pentru Republica Moldova, astfel încât pentru acest an este prevăzută o reducere a Produsului Intern Brut cu 4,5%, față de evaluările anterioare care prevedeau au scădere cu 3%, a declarat astăzi premierul Ion Chicu, care a prezentat rezultatele discuțiilor cu Fondul privind noul program.

El a precizat că viitorul program, pe o perioadă de trei ani, prevede alocarea unui împrumut în valoare de 558 de milioane de dolari, dintre care 85% pentru suport bugetar, iar restul pentru completarea rezervelor valutare.
 
Ion Chicu a calificat viitorul program ca fiind unul „fără precedent”, iar Republica Moldova, în schimb, trebuie să asigure o serie de reforme în privința guvernanței bugetar-fiscale, continuarea consolidării independenței Băncii Naționale, dar și reforme în domeniul financiar nebancar, care, până la 1 iulie 2023 ar urma să fie reglementat de BNM.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,7
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,15 m/s
Wed
21
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău