FMI: Europa trebuie să facă eforturi mai susținute pentru asimilarea refugiaților

  • 19 Ianuarie 2016 18:15
FMI: Europa trebuie să facă eforturi mai susținute pentru asimilarea refugiaților

Fondul Monetar Internațional (FMI) a avertizat Europa în privința dificultăților economice provocate de criza refugiaților și a cerut autorităților să facă eforturi mai susținute pentru asimilarea migranților, transmite AFP.

Avalanșa de refugiați reprezintă o dificultate majoră pentru capacitatea de absorbție a pieței muncii din UE și testează sistemele politice, se arată în ediția revizuită a raportului 'World Economic Outlook', publicată marți de FMI.

'Acțiuni politice pentru sprijinirea integrării migranților pe piața forței de muncă sunt decisive pentru atenuarea temerilor privind excluziunea socială și costurile fiscale pe termen lung. Eforturile pentru sprijinirea integrării migranților ar putea debloca beneficiile economice pe termen lung de pe urma fluxului de refugiați', se arată în raportul instituției financiare internaționale.

Potrivit FMI, băncile centrale ar trebui să continue să stimuleze creșterea iar ministerele de Finanțe ar trebui să majoreze cheltuielile pentru investiții acolo unde este posibil. De asemenea, FMI a avertizat că valul de refugiați pune presiuni asupra Uniunii Europene fiind necesar să se asigure că migranții își vor găsi un loc de muncă.

Conform celor mai recente prognoze ale FMI, după un avans de 3,1% în 2015, economia mondială ar urma să înregistreze o creștere de 3,4% în 2016, comparativ cu 3,6% cât estima în octombrie, și un avans de 3,6% în 2017, față de 3,8% cât prognoza în toamnă. 'Aceste revizuiri reflectă în mod substanțial, dar nu exclusiv, o relansare mai slabă în economiile emergente decât se preconiza în luna octombrie', precizează FMI.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM), peste un milion de migranți au intrat în UE în 2015, provocând o gravă criză migratorie, care afectează și alte țări, precum Turcia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău