Flota Rusă din Marea Neagră a căutat submarine inamice

  • 19 Martie 2015 11:26
Flota Rusă din Marea Neagră a căutat submarine inamice

Nave ale Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza în Sevastopol ieșite miercuri în mare în cadrul unui exercițiu strategic au simulat căutarea de submarine aparținând unui inamic imaginar, scrie Agerpres.

'În colaborare cu aviația navală, nava de patrulare 'Pâtlivâi' și navele mici antisubmarine 'Suzdaleț' și 'Aleksandroveț' au simulat căutarea unor submarine ale unui inamic convențional în apele Mării Negre', potrivit serviciului de presă al Ministerului rus al Apărării.

În plus, patru nave de luptă anti-mină din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră s-au antrenat să amplaseze dispozitive explozive și să le dezamorseze în zone cu risc convențional.

În total, în aceste manevre sunt implicate peste zece nave și zece avioane și elicoptere de la baza navală rusă din Crimeea.

La ora actuală în apele Mării Negre se află o flotilă de șase nave NATO, între care crucișătorul american USS Vicksburg. La începutul lunii martie a fost anunțat că acestea vor efectua exerciții cu flota din România, Bulgaria și Turcia.

De fapt, potrivit mass-media, crucișătorul american și patru fregate din Canada, Turcia, Italia și România au efectuat un amplu exercițiu la începutul acestei săptămâni în Marea Neagră.

În prezent, 'navele NATO nu desfășoară manevre reale', iar 'prezența lor în Marea Neagră reprezintă mai mult un gest demonstrativ', a declarat miercuri o sursă din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră pentru agenția de presă TASS, adăugând că navele aliate au vizitat doar portul Constanța din România și nu au intrat în alte porturi.

Navele NATO nu au reacționat în niciun fel la manevrele Flotei ruse din Marea Neagră, conform sursei agenției oficiale de presă a Moscovei, citată miercuri de publicația 'Argumentî i faktî'.

Flotila Alianței Nord-Atlantice nu efectuează exerciții propriu-zise, ci își perfecționează gradul de manevrabilitate și de 'încolonare'.

Potrivit unui oficial militar rus, citat sub rezerva anonimatului de 'Argumentî i faktî', 'niciun fel de ciocniri între navele ruse și cele occidentale nu se vor produce în apele Mării Negre'.

În acest sens, același oficial rus a menționat că navele Flotei Rusiei din Marea Neagră și cele ale NATO sunt situate în zone diferite. Manevrele marinei ruse se desfășoară în partea centrală și de est a Mării Negre, în timp ce navele NATO se află în partea de vest a Mării Negre - între Varna (Bulgaria) și Constanța (România). Agenția rusă de presă nu menționează durata manevrele Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău