Flota română derulează procedura de achiziție pentru patru corvete multifuncționale, declară Mihai Fifor

  • 25 August 2018 18:18
Flota română derulează procedura de achiziție pentru patru corvete multifuncționale, declară Mihai Fifor

Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, la Vaslui, că există în derulare procedura de achiziție pentru cele patru corvete multifuncționale din offset-ul cărora se vor moderniza cele două fregate cumpărate de la Marina Britanică.

Mihai Fifor a spus că după ce a fost achitat sistemul de rachete HIMARS și Guvernul se pregătește să achite cel de-al doilea system de rachete Patriot, acum este în derulare procedura de achizție pentru cele patru corvete multifunționale.

„Guvernul României face toate eforturile astfel încât programele majore de înzestrare a Armatei României să poată să fie duse la îndeplinire. Numai anul acesta deja în februarie am achitat primul sistem de rachete HIMARS, suntem în faza în care ne pregătim să achităm cel de-al doilea sistem de rachete Patriot, avem în plină derulare procedura de achiziție pentru cele patru corvete multifuncționale din offset-ul cărora se vor moderniza cele două fregate pe care le-am cumpărat de la Marina Britanică în urmă cu ceva ani și iată săptămâna aceasta un nou program, cel legat de bateriile de coastă sau sistemele mobile de lansare rachete antinavă”, a spus Fifor, citat de MEDIAFAX.

Mihai Fifor este, sâmbătă, în localitatea Dumești, județul Vaslui, unde participă la comemorarea a 75 de ani de la moartea mareșalului Constantin Prezan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău