Florin Cîțu: România va trimite la Chișinău alte doze de vaccin anti-COVID-19

  • 29 Martie 2021 09:13
Florin Cîțu: România va trimite la Chișinău alte doze de vaccin anti-COVID-19

În perioada următoare, România va trimite la Chișinău alte doze de vaccinuri împotriva noului coronavirus, a anunțat premierul român, Florin Cîțu. Astfel,  România va continua să ajute Republica Moldova în lupta anti-COVID-19, transmite IPN.

„Este un ajutor umanitar care vine în sprijinul Republicii Moldova în efortul de a limita efectele dramatice ale pandemiei și de a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2. În perioada următoare vom trimite și alte tranșe de vaccin pentru a ajunge la cele 200.000 de doze cu care ne-am angajat să-i sprijinim pe cei de peste Prut, cu prilejul vizitei Președintelui României Klaus Iohannis la Chișinău”, a anunțat premierul Florin Cîțu pe Facebook.

Sâmbătă seara, 27 martie, de la București la Chișinău au ajuns 50.400 doze de vaccin, produs de compania „AstraZeneca”. Dozele de vaccin destinate Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a menționat că pandemia nu cunoaște granițe, iar România acționează în raport cu Republica Moldova în spritul solidarității și fraternității. „Cele 200 de mii de doze sunt destinate tuturor cetățenilor Republicii Moldova, vor fi distribite de autoritățile de la Chișinău, potrivit strategiei de vaccinare. Noi ne-am dorit ca atât echipamentele medicale, cât și vaccinurile să fie distribuite echitabil în toate zonele, toate raioanele Republicii Moldova, dintr-un sentiment de solidaritate”, a spus Daniel Ioniță.

Potrivit dilplomatului roman, cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenia României se pot vaccina gratuit peste Prut, în cazul în care se programează  prealabil pe platforma www.vaccinare-covid.gov.ro.

„Suntem în etapa trei de vaccinare în România, toți cei care-și doresc să se vaccineze trebuie să facă un efort și să se înscrie, pentru înscriere e nevoie de un cod numeric personal, un număr de telefon din România și trebuie să urmeze instrucțiunile legate de respectarea datei programării. Acest demers este însă unul benevol”, a precizat Daniel Ioniță.

În 27 februarie alte 21.600 de doze de vaccin „AstraZeneca” au fost donate de România Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău