Florin Cîțu, după vizita de la Bruxelles: Uniunea Europeană apreciază eforturile pe care le face România pentru a sprijini Republica Moldova în lupta împotriva Covid-19

  • 13 Februarie 2021 15:10
Florin Cîțu, după vizita de la Bruxelles: Uniunea Europeană apreciază eforturile pe care le face România pentru a sprijini Republica Moldova în lupta împotriva Covid-19

Uniunea Europeană apreciază eforturile pe care le face România pentru a sprijini Republica Moldova în lupta împotriva Covid-19, a declarat sâmbătă, 13 februarie, premierul român Florin Cîțu, după vizita întreprinsă la Bruxelles.

Șeful Guvernului de la București a subliniat că a discutat cu mai mulți oficiali europeni despre propunerea României de a sprijini procesul de producție de vaccinuri la nivel european.
”Guvernul este în legătură cu reprezentanții Comisiei pentru a discuta aspecte concrete pe această temă. Și, nu în ultimul rând, am discutat și au fost apreciate de Comisia Europeană, dar și de Consiliul European, eforturile pe care le face România pentru a sprijini Republica Moldova”, a precizat Florin Cîțu într-o conferință de presă ținută la Palatul Victoria.


Premierul român a accentuat că eforturile făcute de România de a vaccina populația în Uniunea Europeană sunt foarte bune și sunt binevenite.
”Dacă noi nu facem nimic pentru a-i ajuta pe cei din jurul nostru să se vaccineze nu vom putea scăpa de pandemie și, aici, concluzia a fost unanimă, că Uniunea Europeană va ajuta și țările din jur cu doze de vaccin și echipamente pentru a putea scăpa de pandemie”, a spus Florin Cîțu.


Amintim că premierul României a efectuat o vizită la Bruxelles în perioada 11-12 februarie 2021. În cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, șeful executivului de la București a reliefat necesitatea transmiterii unui mesaj de solidaritate, mai ales față de partenerii cei mai apropiați ai Uniunii Europene, precum țările din Balcanii de Vest și Parteneriatul Estic, prin sprijinirea campaniilor de vaccinare și donarea de doze de vaccin, evocând, în context, angajamentul asumat de România de a dona 200 de mii de doze către Republica Moldova.

CITIȚI ȘI: Florin Cîțu, la Bruxelles: R.Moldova – o prioritate pentru România

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău