Florile și decorațiunile din plastic pentru morminte poluează solul și aerul

  • 13 Aprilie 2018 18:04
Florile și decorațiunile din plastic pentru morminte poluează solul și aerul Sursa: E-medicina.md

În ajunul Paștilor Blajinilor, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului amintește populației că florile și decorațiunile din plastic, pe care le procură pentru a le duce la morminte, poluează solul și aerul.

Perioada de descompunere a produselor petrochimice poate să ajungă și până la 300 de ani. Iar în procesul de ardere se elimină substanțe cancerigene, transmite IPN citând un comunicat de presă al ministerului.

În condițiile creșterii cantității deșeurilor din plastic, ministerul îndeamnă autoritățile locale, reprezentanții cultelor religioase și forțele de ordine să restricționeze comercializarea decorațiunilor din plastic în preajma cimitirelor. Administrația cimitirelor să amplaseze recipiente cu marcaje speciale pentru colectarea produselor din plastic, iar ulterior să le transmită agenților economici pentru reciclare.

Nerespectarea modului de evacuare a deșeurilor se sancționează cu amendă de până la 2000 de lei aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 60 de ore. Pentru persoanele juridice amenda este de până la 15000 de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău