Flight Refund | 225 de curse aeriene au înregistrat incidente pe aeroporturile din România, în primele două luni de iarnă

  • 13 Februarie 17:52
Flight Refund | 225 de curse aeriene au înregistrat incidente pe aeroporturile din România, în primele două luni de iarnă

Un număr de 225 de curse aeriene au înregistrat, în intervalul decembrie 2018 - 26 ianuarie 2019, incidente pe principalele patru aeroporturi din România, mai mult de trei sferturi dintre acestea aparţinând companiilor de linie, relevă o analiză publicată de Flight Refund, informează Agerpres.

Conform datelor centralizate, TAROM este compania aeriană pentru care au fost raportate cele mai multe zboruri cu probleme pe principalele patru aeroporturi din România (Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi), respectiv 86, aceasta fiind urmată de Lufthansa - cu 42 de incidente şi Aeroflot, cu 12.

Pe lista companiilor low-cost care au avut zboruri cu probleme se află Wizz Air - cu 34 de asemenea cazuri, în primele două luni de iarnă.

Potrivit Regulamentului CE 261/2004, pasagerul este eligibil să primească despăgubiri în următoarele cazuri: dacă avionul a întârziat mai mult de 3 ore de la aterizare şi dacă a fost informat de anularea cursei cu sub 14 zile până la oră sau data zborului, precum şi dacă zborul a fost anulat în mod neaşteptat.

De asemenea, pasagerul poate cere compensaţii dacă i s-a refuzat îmbarcarea, chiar şi când s-a prezentat la poartă cu toate documentele de călătorie valabile şi bagaje cu greutate corespunzătoare. Aceste situaţii se aplică pentru toate tipurile de zboruri, inclusiv chartere, cu menţiunea că zborul trebuie să decoleze de pe un aeroport UE sau, dacă zborul pleacă din afara Uniunii, acesta să fie operat de o companie din Uniune.
 
Potrivit sursei citate, în România, în primele două luni ale sezonului de iarnă, cele mai frecvente cauze ale zborurilor cu probleme au fost condiţiile meteo nefavorabile.

"În situaţii ca imposibilitatea aterizării avioanelor pe aeroporturile de destinaţie, în Iaşi şi Bacău, şi rutarea către alte aeroporturi din cauza ceţei sau anularea zborurilor şi închiderea aeroportului din Timişoara din cauza viscolului pasagerii nu au putut cere despăgubiri. Pasagerii români au fost afectaţi de incidente de zbor şi pe aeroporturi din străinătate. În cazuri ca blocarea în aeroport din cauza unei furtuni tropicale în Thailanda, în luna ianuarie, sau amânarea a sute de zboruri pe un aeroport din Londra, din cauza dronelor care au invadat pistele de zbor, pasagerii nu au putut primi compensaţii", notează Flight Refund

Estimările Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) arată că, în 2018, traficul de pasageri a depăşit, în România, 28 de milioane de persoane, iar previziunile pentru 2019 sunt de peste 32 de milioane de pasageri.

Compania Flight Refund a dezvoltat rapid aria de activitate, extinzând-se din Ungaria şi Europa Centrală către piaţa întregii Uniuni Europene şi spre alte destinaţii internaţionale. Încă din anul 2016, compania are clienţi din România, Cehia, Slovacia, Polonia, Franţa, Portugalia şi Spania. Înregistrarea pe site-ul companiei se poate face în 14 limbi, iar relaţiile cu clienţii sunt susţinute de vorbitori nativi.

Începând din 2018, România a devenit piaţă de interes major pentru Flight Refund, activitatea companiei fiind susţinută de un birou local. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
15,31 °C
cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1 m/s
Fri
20 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
25 °C
Tue
20 °C

Curs oficial BNM 19 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0514
USD 17.6166 -0.0364
RON 4.1748 -0.0092
UAH 0.6762 -0.0050
RUB 0.2797 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău