Flash-mob la cimitir | Și morții au dreptul la vot (FOTO / VIDEO)

  • 29 Octombrie 2016 16:08
Flash-mob la cimitir | Și morții au dreptul la vot (FOTO / VIDEO) Facebook.com/Constantin Ggrigoriță

Un flash-mob care atrage atenția asupra prezenței în listele de alegători a persoanelor decedate a fost organizat de un grup de tineri la Cimitirului Central din Chișinău.

Participanții s-au deghizat în zombi și au improvizat un marș al moților care se pornesc spre secțiile de votare, purtând placate cu inscripția: ”Mulțumim că ne-ați dat dreptul la vot!”.

Organizatorii au declarat că în acest fel își manifestă protestul față de majorarea  numărului de persoane înscrise în listele de alegători. În opinia lor, explicațiile oferite de autorități nu sunt credibile. Ei i-au îndemnat în mod special pe tineri să iasă mâine la vot și își exercite acest drept constituțional.


Sursă FOTO: Constantin Grigoriță

Datele oficiale, cuprinse în Registrul de Stat al Populației, arată că în prezent în Republica Moldova sunt peste 3 milioane 900 de mii de locuitori, dintre care aproape 3 milioane 250 de mii cu vârsta de peste 18 ani.

La rândul său, Comisia Electorală Centrală a anunțat că în Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscrise 3 milioane 237 de mii de persoane, dintre care numai 2 milioane 853 de mii în listele circumscripțiilor electorale.

Acest anunț a provocat comentarii critice din partea unor analiști și experți, care spun că cifra alegătorilor pe care o invocă CEC ar fi artificial exagerată și, în lipsa rezultatelor finale ale recensământului din 2014, ar putea servi autorităților ca instrument de fraudare a alegerilor prezidențiale din 30 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău