VIDEO | Flashmob de Ziua Națională a Federației Ruse în fața Ambasadei ruse de la Chișinău: „La mulți ani! Ieșiți afară!”

  • 12 Iunie 2019 13:52
VIDEO | Flashmob de Ziua Națională a Federației Ruse în fața Ambasadei ruse de la Chișinău: „La mulți ani! Ieșiți afară!”

Un grup de unioniști de la Asociația „Unirea-ODIP” a organizat un flashmob astăzi de Ziua Națională a Federației Ruse în fața Ambasadei ruse la Chișinău.

Aceștia au adus cu ei pancarte pe care era scris „La mulți ani! Ieșiți afară!” sau „Jos ocupația!”, cerând armatei ruse să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Președintele ODIP, Vlad Bilețchi a declarat că tinerii au protestat cu scopul de a-i cere  Federației Ruse să-și retragă armata de ocupație din Republica Moldova.

”Noi nu vrem ca ei să sărbătorească această zi de naștere, uitând de faptul că au o armată aici. Venim în fiecare an cu revendicarea de a retrage armata de ocupație a Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru că acest lucru este ilegal și nu vom înceta, până când armata de ocupație a Federației Ruse nu va fi retrasă.”

Unioniștii condamnă, totodată, amestecul în treburile interne ale Rep. Moldova, inclusiv recenta vizită la Chișinău a vicepremierului rus Dmitri Kozak.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, unioniștii mai cer ca cei care justifică și susțin ocupația rusă să fie declarate persona non-grata pe teritoriul Rep. Moldova.

Reprezentanții Ambasadei Ruse nu au discutat cu protestatarii și nu au făcut niciun comentariu pe marginea acțiunii organizate de Asociația ”Unirea-ODIP”.

sursa video: Unirea ODIP

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău