UPDATE | Veste tragică! NOI detalii despre moartea lui Kobe Bryant

  • 26 Ianuarie 2020 22:27
UPDATE | Veste tragică! NOI detalii despre moartea lui Kobe Bryant Sport.ro

Veste tragică anunțată de TMZ în SUA! Kobe Bryant a decedat la numai 41 de ani.

Fostul mare baschetbalist al lui Los Angeles Lakers s-a aflat într-un elicopter care s-a prăbușit în Calabasas, California, potrivit gsp.

UPDATE: Kobe s-ar fi aflat alături de alte patru persoane, inclusiv pilotul, când, din motive necunoscute încă, elicopterul său privat s-a prăbușit. Nu ar exista supraviețuitori. Bryant folosea frecvent elicopterul, un Sikorsky S-76 chopper, chiar și în perioada în care încă evolua în NBA. 

Sursele TMZ susțin că soția sa, Vanessa Bryant, nu se afla la bord. Nici cele patru fete, Gianna, Natalia, Bianca și Capri.

Chiar în această dimineață, vineri seară în SUA, Kobe Bryant fusese depășit de LeBron James în topul celor mai buni marcatori din istoria NBA. Postase și un mesaj de felicitare pentru James: „Continuă să duci jocul mai departe. Mult respect, fratele meu!”. „Mamba”, care și-a încheiat cariera cu 33.644 de puncte, toate în tricoul celor de la Lakers, a căzut pe locul 4, într-un top dominat de Kareem Abdul-Jabbar (38.387) și Karl Malone (36.928). „King” James a ajuns după înfrângerea cu Philadelphia, 91-108, la 33.655 puncte.

CÂȘTIGASE UN OSCAR

Impactul lui Kobe a depășit de ani buni granițele baschetului. Renumit pentru mentalul puternic, Bryant a devenit și un bun afacerist. Și-a încheiat cariera în NBA în 2016 cu 330 de milioane de dolari câștigați pe teren. A început să investească cu cap în ultimii ani din cariera de jucător și încă din 2014 avea 13 companii în portofoliu. Bryant a rămas aproape de sport, fiind mentorul mai multor staruri din NBA, Luka Doncic, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, MVP-ul Giannis Antetokounmpo, dar și al tenismanului Novak Djokovic.

În urmă cu doi ani, Kobe și-a mai trecut o performanță remarcabilă în CV: câștigarea unui premiu Oscar! Filmul „Dragă baschet” s-a impus la categoria Cel mai bun scurt metraj. „Ca baschetbaliști, noi ar trebui să ne ținem gura și să driblăm. Mă bucur însă că facem mai mult de atât”, spunea Bryant după primirea premiului.

 

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău