Marian Lupu, singurul candidat la funcția de președinte al Curții de Conturi

  • 05 Februarie 2019 14:29
Marian Lupu, singurul candidat la funcția de președinte al Curții de Conturi

Fostul președinte al Partidului Democrat, actualul lider al fracțiunii parlamentare, Marian Lupu, este singurul candidat pentru funcția de președinte al Curți ide Conturi.

Marian Lupu urmează să se prezinte mâine la Comisia pentru economie, buget și finanțe pentru a susține interviul, a anunțat președintele acesteia, Ștefan Creangă.

Fostul președinte al Curții de Conturi, Veaceslav Unitlă, a demisionat, după ce a fost selectat în calitate de candidat la funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Amintim că pe final de mandat, mai mulți deputați ai coaliției de guvernare și persoane considerate apropiate Partidului Democrat au obținut funcții în instituții importante. Printre aceștia sunt foștii deputați Raisa Apolschi și Artur Reșetnicov și fostul procuror general Corneliu Gurin, numiți judecători la Curtea Constituțională, Marcel Răducanu – președinte al Consiliului Concurenței, deputații grupului PPEM Eugen Carpov și Ștefan Creangă directori la ANRE, deputatul Corneliu Mihalache – membru al Consiliului Audiovizualului, Valentina Buliga – la conducerea Casei Naționale de Asigurări Sociale, etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău