Încă un deces și 82 de îmbolnăviri din cauza COVID-19 în R.Moldova. Femeia care a murit suferea și de alte maladii

  • 02 Aprilie 2020 18:21
Încă un deces și 82 de îmbolnăviri din cauza COVID-19 în R.Moldova. Femeia care a murit suferea și de alte maladii

Încă un deces și 82 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost înregistrate în R.Moldova. Astfel, avem 505 de cazuri de îmbolnăvire și șase decese.

Ea a precizat că cinci cazuri sunt de import din Franța, Marea Britanie, Ucraina, iar un caz nu a fost, încă, identificat. Restul cazurilor sunt cu transmitere locală.

Totodată, a fost raportat un nou caz de deces din cauza infecției cu COVID-19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 53 de ani. Potrivit ministrului Sănătății, bolnava suferea și de alte maladii, inclusiv, de obezitate. Astfel, numărul deceselor înregistrate, până în prezent, se ridică la șase.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că de mâine va funcțional Centrul COVID-19, amplasat la Moldexpo, care la prima etapă va putea găzdui până la 400 de persoane. În același timp, instituțiile medicale din Capitală dispun de aproximativ o mie de paturi pentru a trata bolnavii de COVID-19, a adăugat Igor Dodon.

Șeful statului a informat că, în prezent, peste 13 mii de teste pentru depistarea noului tip de coronavirus sunt stoc, iar săptămâna viitoare va veni încă un lot de teste din China. Laboratoarelor publice și cele private pot procesa zilnic în jur de 2000 de teste, susține Igor Dodon.

Autoritățile au anunțat că în prezent patru localități din țară se află în carantină. Este vorba de orașul Soroca, Ștefan-Vodă, satul Carahasani și Bălceana.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău