Guvernul își asumă răspunderea pentru cele 13 miliarde furate de la BEM

  • 26 Septembrie 2016 22:55
Guvernul își asumă răspunderea pentru cele 13 miliarde furate de la BEM

Guvernul și-a asumat răspunderea pentru transformarea creditelor de urgență acordate celor trei bănci falimentare: Banca de Economii, Banca Social și Unibank, în datorie de stat.

Este vorba despre suma de 13 miliarde 583 milioane, care urmează să fie întoarsă Băncii Naționale a Moldovei în termen de 25 de ani, cu o dobândă fixă de 5 la sută, a declarat ministrul Finațelor, Octavian Armașu.

În total, Guvernul și-a asumat răspundere pentru șapte legi referitoare la sistemul bancar și la modificarea bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale și asigurărilor de sănătate pentru anul 2016. De asemenea, au fost adoptate trei legi privind intervenția timpurie și prevenirea crizelor bancare. Adoptarea acestor legi este o condiție pentru semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional, a declarat premierul Pavel Filip în cadrul unei ședințe speciale a Guvernului.

Premierul a argumentat că legile trebuie să intre în vigoare cât mai repede, de aceea a fost necesară asumarea răspunderii Guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău