FLASH! Reprezentanții Gazpromului au aterizat la Chișinău

  • 11 Noiembrie 2014 13:40
FLASH!  Reprezentanții Gazpromului au aterizat la Chișinău

(Update) Avionul cu oficialii Gazpromului, care urmează să semneze contractul cu Republica Moldova, a aterizat la Chișinău.

(Update) Din cauza ceții avionul cu reprezentanții Gazprom nu poate ateriza, deocamdata, pe aeroportul internațional Chișinău.

Astăzi la ministerul Economiei va avea loc ceremonia de semnare a prelungirii Contractelor de furnizare a gazelor din Rusia în Republica Moldova, pentru anul 2015, și privind tranzitul gazului pe teritoriul țării noastre.Documentele sunt semnate de către Viceprim-ministrulAndrian Candu, vicepreședintele  Companiei  Gazprom, Aleksandr Medvedev, Rusia  și Aleksandr Gusev, președintele Companiei Moldovagaz.

Republica Moldova nu are semnat un contract de livrare a gazelor rusești pe teritoriul său, acesta expirând în ianuarie 2011. Autoritățile de la Chișinău și Moscova au prelungit de atunci periodic contractual vechi.

Negocierile asupra semnării unui nou contract între cele două părți sunt în impas după ce Moscova s-a arătat nemulțumită de faptul că Republica Moldova a semnat Pachetul energetic III al Uniunii Europene care interzice uneia și aceleiași întreprinderi să dețină concomitent monopolul în domeniul transportului și în cel al distribuirii gazelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău