Fiul unui fost demnitar din Ucraina a încercat să introducă ilegal în România 400.000 de dolari

  • 03 Mai 2017 11:39
Fiul unui fost demnitar din Ucraina a încercat să introducă ilegal în România 400.000 de dolari

Mihai Iovdi, fiul fostului președinte al Administrației Raionale de Stat Tiaciv din regiunea ucraineană Transcarpatia, Vasile Iovdi, încercat să introducă în România 400.000 de dolari, în numerar, fără să declare suma respectivă în timpul efectuării procedurilor de control la punctul de trecere a frontierei Solotvino-Sighetu Marmației, scrie RADOR.

Guvernatorul Transcarpatiei, Ghennadi Moskal a declarat că Mihai Iovdi a trecut granița ucraineano-română împreună cu soția sa, Elena, conducând o mașină Maserati, iar polițiștii de frontieră din România au descoperit banii nedeclarați sub roata de rezervă din portbagaj.

''Este evident că, după confiscarea banilor lui Ianukovici, foștii săi acoliții din Transcarpatia încearcă să scoată cu rapiditate banii în afara țării, însă calculele lor sunt greșite. Sistemul de aplicare a legii în România nu se compară cu cel aplicat de vameșii ucraineni, care permit fără nicio problemă scoaterea din țară a unor sume imense de bani. Prin urmare, cel mai probabil, cei 400.000 mii de dolari nedeclarați vor ajunge în bugetul de stat al României'' - a afirmat guvernatorul regiunii ucrainene Transcarpatia, adăugând că a cerut Serviciului de Securitate al Ucrainei și Procuraturii Generale să facă verificări legate de faptul că banii respectivi nu au fost descoperiți de către grănicerii ucraineni în timpul trecerii frontierei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău