Fiul lui Vlad Filat a rămas fără aproape jumătate de milion de lire după ce nu a putut demonstra proveniența sumei. Instanța din Londra a respins apelul (ZdG)

  • 12 Noiembrie 2019 16:18
Fiul lui Vlad Filat a rămas fără aproape jumătate de milion de lire după ce nu a putut demonstra proveniența sumei. Instanța din Londra a respins apelul (ZdG)

Crown Court Southwark, una dintre cele trei curți ale Coroanei din Londra, a respins apelul înaintat de Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat, împotriva unei decizii luată anterior de o instanță de la Londra prin care acestuia i-au fost înghețate trei conturi bancare cu o valoare totală de aproape jumătate de milion de lire sterline, informează Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, conturile lui Luca Filat au fost înghețate în mai 2018, pentru că acesta nu a putut să demonstreze provenineța banilor. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Marii Britanii în R. Moldova, conturile au fost înghețate în legătură cu prevederile Legii finanțelor criminale din 2017, după ce anchetatorii Agenției Naționale pentru Crime (NCA) au suspectat că fondurile provin din activități ilegale.

Astfel, instanța a respins apelul fiului lui Filat și a acordat NCA 9 500 de lire sterline pentru cheltuieli de judecată, iar 436 de mii de lire sterline le-a trecut în fondul consolidat al Majestății sale care reprezintă un cont bancar principal al guvernului.

După ce s-a mutat la Londra în iulie 2016 pentru a-și începe studiile, Vlad Luca Filat a dus un stil de viață extravagant, cheltuind sume importante de bani pentru bunuri și servicii de lux, inclusiv un Bentley „Bentayga” cumpărat cu 200 000 de lire sterline.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău