Fiscul, despre restituirea supraplății la suma impozitului pe venit

  • 12 Iulie 2020 09:15
Fiscul, despre restituirea supraplății la suma impozitului pe venit

Serviciul Fiscal de Stat informează că asigură restituirea sumei achitate în plus şi a sumei care, conform legislaţiei fiscale, urmează a fi restituită, prin depunerea unei cereri.

De restituire pot beneficia cetățeni rezidenți ai Republicii Moldova și au supraplată la impozitul pe venit în urma prezentării Declaraţiei cu privire la impozitul pe venit. Pentru a beneficia de restituirea plății achitate în plus, solicitantul trebuie să depună cerere nu mai târziu de 6 ani din data efectuării şi/sau apariţiei supraplăţii.

Cererile se depun de la 1 iunie pentru declarațiile prezentate în mod electronic și de la 1 iuliepentru declarațiile prezentate pe suport de hârtie.

Modul de depunere a cererii:

  • pe suport de hîrtie în cadrul direcției deservire fiscală, conform razei de deservire;
  • electronic, prin aplicarea semnăturii mobile sau electronice, prin intermediul serviciului „Declarație electronică” de pe portalul www.servicii.fisc.md;
  • expedierea Cererii scanate cu lista documentelor confirmative prin intermediul poștei electronice a Serviciului Fiscal de Sat ([email protected]) sau oficiului poștal.

Restituirea sumei plătite în plus se va efectua de către Serviciul Fiscal de Stat în modul şi în termenele stabilite la art.175 și 176 din Codul fiscal, în cazul în care nu se atestă restanţe la contul bancar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău