Fiscul atenționează că în câteva zile expiră termenul de achitare a impozitelor imobiliare și funciare

  • 22 Septembrie 2020 10:37
Fiscul atenționează că în câteva zile expiră termenul de achitare a impozitelor imobiliare și funciare

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) atenționează că data de 25 septembrie este ultima zi de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și/sau impozitului funciar, transmite MOLDPRES.

Potrivit SFS, achitarea impozitului poate fi efectuată on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay și portalului www.sfs.md.

Pentru achitare în numerar, cetățenii se pot adresa la ghișeele băncilor și oficiilor întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”.

În caz de neachitare a impozitului pe bunurile imobiliare și/sau impozitului funciar în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întârziere, în contul personal al contribuabilului se va calcula o majorare de întârziere (penalitate) corespunzător cuantumului impozitului stabilit pentru anul 2020 în mărime de 0,0355%.

„Obligațiile ce țin de administrarea impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar, aferente persoanelor fizice-cetățeni, revin serviciilor de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriilor (SCITL). Pentru informații suplimentare urmează a fi consultat SCITL din raza amplasării bunurilor imobiliare”, au precizat surse de la Serviciul Fiscal de Stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău