FISC-ul aplicat amenzi în valoare totală de 1,4 milioane de lei

  • 31 Iulie 2017 12:41
FISC-ul aplicat amenzi în valoare totală de 1,4 milioane de lei

Mai mulți agenți economici, dar și persoane fizice din toată țara s-au ales cu amenzi în valoare totală de 1,4 milioane de lei din partea Serviciului Fiscal de Stat.

În urma controalelor, care au avut loc în perioada 1-23 iulie, FISC-ul a depistat mai multe nereguli. Printre acestea se numără abateri la disciplina de casă, desfășurarea activității ilicite de întreprinzător sau neprezentarea la prima cerere a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul SFS a documentelor de proveniență a mărfii expuse spre comercializare, notează Bizlaw.md. La fel, o altă abatere depistată a fost comercializarea mărfurilor fără timbru de acciză sau cu timbrul de acciză falsificat ori nevalabil.

Cele mai multe abateri au fost depistate la agenții econimici care activează în zona de Centru. Aici, inspectorii SFS vor aplica amenzi de aproape jumătate de milion de lei. În zona de sud, agenții economici se vor alege cu amenzi de peste 200 de mii de lei, iar în zona de Nord – de peste 160 de mii de lei.

La fel, în urma controalelor inopinate, angajații fiscali au întocmic 619 procese-verbale în cazul persoanelor fizice care practică activitate ilicită de întreprinzător. Dintre acestea, 95 de procese-verbale au fost întocmite în municipiul Chișinău, 234 – în zona de Nord a țării, 62 – la Sud și 219 în Centru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău