Fiscul a publicat lista întreprinderilor ce vor fi verificate în 2022

  • 22 Decembrie 2021 13:47
Fiscul a publicat lista întreprinderilor ce vor fi verificate în 2022

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a publicat pe pagina-web a instituției Strategia de control fiscal și lista agenților economici ce urmează a fi supuși controalelor fiscale pentru anul 2022, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în anul viitor, acțiunile de control vor fi îndreptate spre contribuabilii cu risc major de admitere a încălcărilor fiscale, încurajarea conformării voluntare prin mediatizarea celor mai relevante cazuri de încălcare fiscală, scrie sursa citată.

„Pentru schemele de evaziune fiscală vor fi desfășurate activități de control țintite către segmente de contribuabili în corelare cu lanțul de evaziune/eschivare fiscală”, indică SFS.

Conform sursei citate, prioritatea Serviciului Fiscal de Stat este de a majora calitatea interacțiunii cu contribuabilul, atât prin majorarea eficienței serviciilor de administrare fiscală acordate, cât și prin creșterea calității controlului fiscal.

Decizia privind includerea agentului economic în lista controalelor se ia în urma analizei riscurilor incluse în Registrul riscurilor de conformare fiscală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău