Fiscul a atenționat asupra achitării impozitelor la darea în locațiune a bunului imobil

  • 30 Mai 2022 12:40
Fiscul a atenționat asupra achitării impozitelor la darea în locațiune a bunului imobil

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a atenționat persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie și/sau în folosință proprietate imobiliară altor persoane fizice, prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute, transmite MOLDPRES.

„Dacă transmiterea în posesie și/sau în folosință a proprietății imobiliare (prin platformele Booking, Airbnb și altele), are loc fără încheierea unui contract în formă scrisă între părți, în Declarația-Cerere contribuabilul urmează să bifeze poziția – “nu este întocmit contract în scris de transmitere în posesie și/sau în folosință”. În cazul în care contribuabilul deține semnătura electronică/mobilă acesta are posibilitatea de înregistrare a Declarației-Cerere prin intermediul serviciilor electronice, și anume, SIA „e-Cerere” modulul „Cererea de înregistrare a contractelor de dare în locațiune a bunurilor imobiliare de către persoanele fizice”, fără deplasarea la subdiviziunea Serviciului Fiscal de Stat”, indică SFS, scrie MOLDPRES.

Achitarea impozitului pe venit în mărime de 7% din venitul obținut de la transmiterea în posesie și/sau în folosință a proprietății imobiliare, urmează să fie efectuată până la data de 25 a lunii în curs. Achitarea poate fi efectuată prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay, alegând serviciul „Impozitul pe venit pentru predarea în posesie și/sau folosință a imobilului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău