Fiscul atenționează! Au rămas zile numărate până la expirarea termenului limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar

  • 24 Iunie 2021 10:26
Fiscul atenționează! Au rămas zile numărate până la expirarea termenului limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar

Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 30 iunie anul curent, expiră termenul pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar în cazul bunurilor imobiliare și a terenurilor persoanelor fizice - cetățeni, precum și a terenurilor neevaluate în scopul impozitării ale gospodăriilor țărănești (de fermier), existente și/sau dobîndite pînă la 31 martie inclusiv a anului curent.

Suma impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar pentru persoanele fizice –cetățeni, precum și a impozitului funciar – în cazul gospodăriilor țărănești (de fermier) se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale (SCITL) din cadrul primăriilor.

Astfel, fiecare autoritate a administrației publice locale anual, prin intermediul deciziilor, stabilește cotele concrete ale impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar ce se aplică în teritoriul administrat. Deciziile autorităților administrației publice locale privind stabilirea cotelor impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar pot fi vizualizate în Registrul de stat al actelor locale, accesînd portalul: www.actelocale.gov.md.

Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar poate fi efectuată on-line, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay sau portalului www.sfs.md, prin accesarea:

- https://mpay.gov.md/Services;

- https://servicii.fisc.md/TaxesAndFees.aspx.

Pentru achitarea în numerar, contribuabilii se pot adresa la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei, având avizul de plată expediat de către SCITL.

Pentru mai multe detalii privind impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul funciar, accesați AICI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău