Firma italiană care repară magistrala națională Chișinău-Soroca, neserioasă

  • 22 Mai 2013 14:17
Firma italiană care repară magistrala națională Chișinău-Soroca, neserioasă

Consorțiul italian TOTO Costruzioni Generali, care efectuează lucrările de reparație pe magistrala națională Chișinău - Soroca și compania italiană, care verifică lucrările, au o atitudine neserioasă față de angajamentele pe care și le-au asumat în realizarea proiectului care urma să fie finalizat încă acum jumătate de an, a declarat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii…

Consorțiul italian TOTO Costruzioni Generali, care efectuează lucrările de reparație pe magistrala națională Chișinău - Soroca și compania italiană, care verifică lucrările, au o atitudine neserioasă față de angajamentele pe care și le-au asumat în realizarea proiectului care urma să fie finalizat încă acum jumătate de an, a declarat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumului, Boris Gherasim.

Potrivit viceministrului, dacă până la sfârșitul lunii iunie lucrările de reparație nu se vor încheia, va fi organizată o nouă licitație pentru reabilitarea acestei porțiuni de drum. Totodată firma italiană ar putea fi amendată cu 10 mii de euro.

Reprezentanții firmelor italiene nu au comentat acuzațiile viceministrului Transporturilor.

Aminim că în februarie 2011 au fost semnate două contracte pentru reabilitarea traseului Chișinău - Soroca cu două firme italiene. Valoarea contractului a fost de peste 200 de milioane de lei și 71 de mii de euro. Finanțatea celor două contracte se realizează din contul creditelor avordate de BERD și Banca Europeană de Investiții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău