Finlanda va prelungi până la 11 februarie măsura privind închiderea frontierei cu Rusia

  • 11 Ianuarie 14:09
Finlanda va prelungi până la 11 februarie măsura privind închiderea frontierei cu Rusia

Finlanda va prelungi măsura privind închiderea frontierei cu Rusia cu patru săptămâni până pe 11 februarie, a transmis joi Ministerul de Interne, confirmând rapoartele anterioare conform cărora toate punctele de trecere vor rămâne închise, scrie REUTERS.

Miercuri, 10 ianuarie, ministrul Agriculturii și Pădurilor, Sari Essayah, a declarat pentru postul național de televiziune YLE că granița, programată a se redeschide pe 15 ianuarie, va rămâne închisă.

Finlanda și-a închis frontiera cu Rusia la sfârșitul anului trecut, ca răspuns la un flux tot mai mare de solicitanți de azil, despre care a spus că este o măsură orchestrată de Moscova, acuzație pe care Kremlinul o neagă. Când două puncte de trecere a frontierei s-au redeschis pentru scurt timp în decembrie, peste 300 de solicitanți de azil au intrat dinspre Rusia în două zile, a anunțat serviciul finlandez de frontieră, după care Finlanda a închis întreaga graniță pentru încă o lună.

„Pe baza informațiilor colectate de autorități, este probabilă amenințarea ca fenomenul să repornească și să se extindă așa cum s-a întâmplat anterior”, a transmis joi Ministerul de Interne printr-un comunicat în care a anunțat prelungirea măsurii de închidere a graniței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău