Finlanda va deveni marți cel de-al 31-lea stat membru al NATO și steagul finlandez va fi ridicat pentru prima dată la sediul organizației

  • 03 Aprilie 2023 14:54
Finlanda va deveni marți cel de-al 31-lea stat membru al NATO și steagul finlandez va fi ridicat pentru prima dată la sediul organizației

Finlanda va deveni marți cel de-al 31-lea stat membru al NATO și steagul finlandez va fi ridicat pentru prima dată la sediul organizației, a anunțat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite Agerpres.

„Este o săptămână istorică. Mâine (marți – n.r.) vom primi Finlanda în NATO, care va deveni cel de-al 31 membru al NATO. Vom ridica steagul Finlandei pentru prima dată aici, la sediul NATO”, a declarat Stoltenberg în cadrul conferinței de presă premergătoare reuniunii miniștrilor de externe ai organizației de marți și miercuri.

El a precizat că arborarea steagului Finlandei la sediul NATO din Bruxelles va avea loc marți, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ora 15.00.

„Toți suntem de acord că aderarea Suediei trebuie să aibă loc rapid”, a spus Stoltenberg, referindu-se la cealaltă țară nordică care a făcut cerere de aderare, dar aceasta nu a fost ratificată de două state membre, Turcia și Ungaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău