Finlanda își închide granițele pentru persoanele nevaccinate anti-COVID. Noi măsuri restrictive în Suedia și în Germania

  • 28 Decembrie 2021 18:50
Finlanda își închide granițele pentru persoanele nevaccinate anti-COVID. Noi măsuri restrictive în Suedia și în Germania

​​În vreme ce OMS avertizează asupra riscului de creștere a numărului de spitalizări odată cu răspândirea rapidă a Omicron, țările iau pe rând măsuri restrictive. Finlanda își închide granițele pentru nevaccinați. Pe teritoriul său vor putea intra călătorii străini doar dacă prezintă dovada vaccinării, a trecerii prin boală, precum și un test negativ de COVID, potrivit AFP.

În Suedia, testul negativ este obligatoriu de marți pentru toți călătorii la sosirea lor în această țară, scrie HotNews.ro.

În Germania, o nouă serie de măsuri restrictive a intrat în vigoare marți, înaintea sărbătorilor de Anul Nou.

Evenimentele private cu mai mult de zece persoane sunt interzise, ​​chiar dacă este vorba de vaccinați și sau trecuți prin boală. Toate competițiile sportive, în special meciurile de fotbal, se vor desfășura cu porțile închise.

Discotecile și cluburile s-au închis, de asemenea, pentru a preveni răspândirea virusului.

În Franța, noi reguli de izolare pentru pacienți și contactele acestora vor fi stabilite de guvern „până la sfârșitul săptămânii”, a anunțat luni premierul Jean Castex.

Statele Unite au redus la cinci zile durata carantinei persoanelor infectate cu Covid-19, cu condiția să fie asimptomatice.

Pandemia de Covid-19 a ucis cel puțin 5.404.577 de persoane în întreaga lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău