Finlanda înăsprește restricțiile pe fondul unui număr record de contaminări cu COVID-19

  • 12 August 2021 14:34
Finlanda înăsprește restricțiile pe fondul unui număr record de contaminări cu COVID-19

Finlanda va impune noi restricții sanitare în lupta împotriva propagării coronavirusului în capitala sa Helsinki, au anunțat joi autoritățile, după înregistrarea unei rate record de infecții zilnice în țară, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Începând cu 20 august, la Helsinki și în împrejurimi, evenimentele în spații închise vor fi limitate la 25 de persoane, iar cele în spații deschise la 50, a anunțat joi Agenția administrativă regională pentru sudul Finlandei.

Deși rata incidențelor în Finlanda s-a numărat printre cele mai scăzute în Europa în cea mai mare parte a crizei sanitare, numărul cazurilor înregistrate a crescut în ultimele săptămâni, atingând miercuri un record de 1.024 noi infecții, potrivit Agenției de sănătate publică THL.

Țara nordică de 5,5 milioane de locuitori a înregistrat peste 115.000 de infecții și 995 decese din cauza COVID-19, varianta Delta fiind la originea a 90% din noile infecții, conform THL.

În același timp, campania națională de vaccinare rămâne în urma majorității țărilor UE, cu numai 40% din populație complet vaccinată, o situație care se explică în special prin intervalul dintre două doze - trei luni - mult mai mare decât în alte părți pentru a putea injecta o primă doză cât mai multor persoane.

''În situația în care acoperirea vaccinală este încă incompletă și multe persoane nu au primit nici prima doză sau chiar niciuna, riscul de contaminare gravă este în continuare prezent'', a declarat Pasi Pohjola, purtător de cuvânt al Ministerului finlandez al Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă. ''De aceea, restricțiile vor fi menținute'', a adăugat el.

Noile cazuri înregistrate în ultimele zile vizează în principal persoane tinere și nevaccinate, a indicat THL, care precizează că 'presiunea asupra serviciilor de sănătate rămâne mare'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău