FINANȚARE nerambursabilă pentru 34 de întreprinderi în cadrul Programului PARE 1+1

  • 03 Septembrie 2016 18:27
FINANȚARE nerambursabilă pentru 34 de întreprinderi în cadrul Programului PARE 1+1

Comitetul de Supraveghere a Programului de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+1 a aprobat 34 de cereri de finanțare nerambursabilă, în sumă totală de 6,8 milioane de lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de Ministerul Economiei.Douăzeci de afaceri sunt create de lucrătorii migrați, care s-au întors de peste hotare, iar 14 întreprinderi…

Comitetul de Supraveghere a Programului de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+1 a aprobat 34 de cereri de finanțare nerambursabilă, în sumă totală de 6,8 milioane de lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de Ministerul Economiei.

Douăzeci de afaceri sunt create de lucrătorii migrați, care s-au întors de peste hotare, iar 14 întreprinderi sunt constituite de rudele de gradul I ale acestora. Circa 30% din afaceri sunt create și administrate de către femei, iar 59% sunt create și administrate de tineri.

Din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 23 de afaceri sunt lansate în agricultură, opt  întreprinderi activează în domeniul prestării serviciilor și trei –  în industria prelucrătoare.

Programul PARE 1+1 are drept scop stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii de către lucrătorii migranți și beneficiarii de remitențe. Programul activează în baza regulii „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu în forma de grant din cadrul Programului. Beneficiarii de granturi pot fi lucrători migranți, cetățeni ai Republicii Moldova, și beneficiari de remitențe, rude de gradul I.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău