Filmul sud-coreean 'Parasite' a încheiat GEMS 2019 - Festivalul Internațional de Film de la Miami

  • 14 Octombrie 2019 18:30
Filmul sud-coreean 'Parasite' a încheiat GEMS 2019 - Festivalul Internațional de Film de la Miami

Proiecția de duminică seară a comediei sud-coreene 'Parasite' a încheiat Festivalul de film GEMS 2019 de la Miami, o sărbătoare a celei de-a 7-a arte organizată anual de Universitatea Miami Dade College, pentru a promova cinematografia alternativă și producțiile unor regizori debutanți sau deja consacrați, relatează EFE, preluat de Agerpres.

'Parasite' (Gisaengchung), în regia sud-coreeanului Bong Joon-ho, este marele câștigător al ediției din 2019 a Festivalului de film de la Cannes.

Filmul spune povestea familiei Ki-taek, care este în șomaj și se arată foarte interesată de viața bogatei familii Park. Într-o zi, fiul lor reușește să primească o recomandare pentru a preda cursuri individuale de engleză acasă la familia Park, ceea ce va fi începutul unui șir de întâmplări imposibil de controlat.

În cadrul GEMS 2019, un festival care nu acordă premii, au fost prezentate și "La verite", un omagiu adus actriței Catherine Deneuve de regizorul japonez Kore-eda Hirokazu, vorbit în franceză, dar și "Motherless Brooklyn", de Edward Norton, care a scris, a regizat și interpretează rolul principal în acest film.

Documentarul lui Alan Berliner "Letter to the Editor", drama "Litus" a spaniolului Dani de la Orden, comedia "Top End Wedding" a australianului Wayne Blair și "Taxi a Gibraltar", o coproducție hispano-argentiniană în regia lui Alejo Flah, au fost de asemenea prezentate duminică în premieră.

GEMS este o avanpremieră a celei de-a 37-a ediții a Miami Film Festival, care va avea loc în perioada 6 - 15 martie 2020 și care se dorește o "vitrină" importantă pentru cinematografia hispano-americană în Statele Unite, dar și pentru alte filme din întreaga lume.

În ultimii cinci ani, la Miami Film Festival au fost prezentate producții din peste 60 de țări, dintre care 300 au fost premiere internaționale.

Sursa:AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău