Filmul „Omul fără linia vieții” va fi lansat concomitent în Republica Moldova și România

  • 25 Septembrie 2023 18:29
Filmul „Omul fără linia vieții” va fi lansat concomitent în Republica Moldova și România

Filmul „Omul fără linia vieții” va fi lansat în două țări concomitent – Republica Moldova și România, pe 30 noiembrie. Fimul reprezintă o colaborare dintre actori de pe ambele maluri ale Prutului și povestește istoria inginerului român Ionel Sporea, inventatorul primului robot modern pentru antrenamentele de tenis de masă, care s-a ales cu o sentință de 12 ani de închisoare pentru trădare de patrie.

Într-o conferință de presă la IPN, regizoarea și producătoarea filmului „Omul fără linia vieții”, Adriana Vasilcov, a spus că pentru ea este filmul de debut . L-a refuzat de câteva ori inițial, deoarece îi era frică să-și asume responsabilitatea. Ea spăune că realizarea peliculei era ceva de ordinul fantasticului din cauza unui mare volum de un lucru, necesitatea de a filma în mai multe locații și mulți actori. Regizoarea spune că munca a fost stresantă, dar în același timp productivă.

Actrița Alina Rusu, care a jucat-o pe Tina, și-a îndrăgit personajul din prima. S-a pregătit mult pentru acest rol. Pe platou a stabilit relații și a învățat foarte multe.

Actorul Petru Oistric, a declarat că a fost o mare provocare să joace în film. Când i s-a înmânat scenariul, el fiind actor de comedie, a constatat că va trebui să facă totul diferit față de ce a făcut până acum. Povestea l-a copleșit.

Scenaristul și protagonistul principal al filmului „Omul fără linia vieții”, Ionel Sporea, a apreciat munca echipei. El spune că a fost o muncă extraordinară din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. În consecință a ieșit un film extraordinar. El a încemnat oamenii să vină să-l vadă la cinematograf.

Filmul a fost deja trimis la câteva festivaluri și au fost recepționate și niște răspunsuri de acolo, dar organziatorii conferinței nu au oferit mai multe detalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău