Filmele cu cele mai mari încasări în 2023 sunt și marile favorite la Premiile Globurilor de Aur

  • 05 Ianuarie 13:57
Filmele cu cele mai mari încasări în 2023 sunt și marile favorite la Premiile Globurilor de Aur

Ediția de anul acesta a Globurilor de Aur, ce va avea loc duminică noaptea, se va întâlni cu o situație mai puțin obișnuită, două dintre filmele cu cele mai mari încasări din 2023, „Barbie” și „Oppenheimer” fiind totodată și favoritele pentru marile premii, relatează AFP și Agerpres.

După reforme adoptate pentru a răspunde acuzațiilor de rasism și corupție, organizatorii Globurilor de Aur mizează pe fenomenul „Barbenheimer” pentru a reda strălucirea acestor premii, la ceremonia care va avea loc duminică.

Considerate o trambulină către premiile Oscar, Globurile de Aur au fost subminate în ultimii ani de scandaluri și de erodarea publicului lor. Cu noi proprietari și noi votanți, aceste premii caută să se relanseze.

„Globurile (de Aur) au parte de un nou început”, a dat asigurări pentru AFP producătorul premiilor, Glenn Weiss. Ceremonia programată duminică la Beverly Hills de la ora locală 17:00 (01:00 GMT) ar trebui să onoreze în mare parte fenomenul „Barbenheimer”, care a făcut furori la box-office anul trecut.

Cele două filme au împreună nu mai puțin de 17 nominalizări.

„Barbie” și „Oppenheimer”, marile favorite la secțiunea filme, „Succesion” la seriale

Cu vânzări de bilete ce s-au ridicat la 1,441 miliarde de dolari la nivel mondial, Barbie a fost filmul cu cele mai mari încasări în 2023, în timp ce Oppenheimer s-a plasat pe poziția a treia în clasament, cu venituri de aproximativ 952 de milioane de dolari.

Ambele lungmetraje au obținut încasări cu mult peste estimările analiștilor. „Sunt atât de diferite unul față de celălalt și, totuși, amândouă au avut succes”, a observat Weiss. Între cele două s-a intercalat filmul The Super Mario Bros. Movie de la Sony în ceea ce privește încasările din sălile de cinema.

Regizat de Greta Gerwig, Barbie profită de aura mondială a figurinei de plastic pentru a oferi o satiră usturătoare despre misoginie și pentru a evidenția emanciparea femeilor. Filmul conduce în cursă cu nouă nominalizări și este considerat favorit la premiul pentru cea mai bună comedie și cel mai bun scenariu.

Oppenheimer, cu Cillian Murphy în rolul omului aflat în spatele creării bombei atomice, are opt nominalizări și este considerat favorit la premiul pentru cel mai bun film dramatic.

Alte filme cu cel puțin cinci nominalizări sunt Killers of the Flower Moonde Martin Scorsese,Poor Things și Past Lives - marele câștigător al Bucharest International Film Festival.

La categoriile dedicate televiziunii, drama de familie Succession se detașează drept favorită, cu nouă nominalizări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău