Filme de propagandă, difuzate de două ori pe săptămână în cinematografele din China

  • 06 Aprilie 2021 09:45
Filme de propagandă, difuzate de două ori pe săptămână în cinematografele din China

Cinematografele din China au primit dispoziții ca, începând de săptămâna aceasta, să proiecteze filme de propagandă de cel puțin două ori pe săptămână pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a Partidului Comunist, în luna iulie, informează DPA marți, potrivit Agerpres.

Potrivit unei notificări publicate pe site-ul Administrației Naționale a Cinematografiei, proiecțiile ar urma să creeze o ''atmosferă deosebită și caldă'' cu prilejul aniversării.

Până la finalul anului, filmele care vorbesc despre ''dragostea pentru partid, dragostea pentru țară și dragostea pentru socialism'' ar trebui proiectate la sălile din ''fiecare provincie, regiune și oraș'', a mai precizat administrația pentru film.

Peliculele ar trebui să aducă laude partidului, patriei, poporului și eroilor săi, se mai precizează pe pagina instituției.

Adminstrația a mai menționat că membrii de partid, funcționarii și ceilalți spectatori trebuie să se mobilizeze pentru a se asigura că proiecțiile beneficiază de un număr mare de spectatori. Instituția a făcut referire la publicitate, reduceri la prețurile biletelor și ''alte modalități'' de a stimula prezența publicului.

Intenția proiectului este de a ''redescoperi clasicii'' și de a ''păstra patriotismul și educația revoluționară tradițională''.

Primul sezon cuprinzând 12 pelicule, care vor fi proiectate luna aceasta, debutează cu ''Nan zheng bei zhan'' (''Luptând la Nord și Sud''), din 1952, un film despre războiul împotriva Japoniei. Lista publicată de televiziunea națională mai include pelicula ''Hongse Niangzi Jun'' (''Detașamentul roșu de femei''), din 1960.

Printre filmele recente care vor fi proiectate se numără drama de război ''Jingang Chuan'' (''Sacrificiul''), din 2020, despre Războiul din Coreea, din 1953. China a participat cu trupe de ''voluntari'' alături de Coreea de Nord împotriva trupelor SUA și ONU din Coreea de Sud. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău