Film despre rezistența anticomunistă din România, proiectat la Chișinău

  • 01 Decembrie 2021 19:15
Film despre rezistența anticomunistă din România, proiectat la Chișinău

Filmului „Glasul care strigă în pustie” a avut premiera la Chișinău. Pelicula ilustrează rezistența pe care a opus-o regimului comunist preotul Gheorghe Calciu Dumitreasa, unul dintre cei mai cunoscuți disidenți politici din România. Filmul a fost regizat de preotul Ciprian Mega din Oradea, iar în rolurile principale joacă îndrăgiții actori Costel Cașcaval, Ela Ionescu și Dorel Vișan.

„Scenariul după care a fost realizat filmul este inspirat din viața preotului mărturisitor Gheorghe Calciu Dumitreasa care a făcut 21 de ani de pușcărie în perioada comunistă și care este cel mai cunoscut disident anticomunist din România”, a declarat regizorului filmului,preotul Ciprian Mega, pentru TVR Moldova, potrivit InfoPrut.ro.

În perioada comunistă, predicile preotului Gheorghe Calciu Dumitreasa chemau la o revoluție spirituală și la o revigorare națională. Biserica însă îl trădează, iar autoritățile îl aruncă în pușcărie.

„Mesajul cred că e să urmăm modelul părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, acela al curajului, al mărturisirii adevărului și al dragostei pentru celălalt”, a adăugat producătoarea filmului, Laura Mega.

Filmările peliculei „Glasul care strigă în pustie” au avut loc în această vară. Rolul părintelui Gheorghe Calciu a fost jucat de Costel Cașcaval, iar cel al comisarului de actorul Dorel Vișan.

„Vă dați seama datorită domnului Ciprian Mega noi îl avem azi invitat de onoare pe marele actor
Dorel Vișan și pentru noi e o onoare că au venit să facă premieră anume aici la Chișinău”, a subliniat producătorul de film Virgil Mărgineanu.

Filmul „Glasul care strigă în pustie” va fi vizionat în cinematografele din România și promovat la festivalurile internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
-1,47
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:0,45 m/s
Tue
-3
Wed
-1
Thu
-2
Fri
2
Sat
0

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău