Filipine se pregătește de furtuna Phanfone în Ajunul Crăciunului

  • 24 Decembrie 2019 08:48
Filipine se pregătește de furtuna Phanfone în Ajunul Crăciunului

Estul și centrul arhipelagului Filipine se află marți sub amenințarea furtunii tropicale Phanfone care, potrivit prognozelor meteorologice, va lovi țara insulară în Ajunul Crăciunului aducând rafale de vânt puternice și ploi abundente, informează agenția DPA, preluat de Agerpres.

Peste 16.000 de pasageri au rămas blocați în porturile din provinciile estice și centrale după ce autoritățile au interzis circulația feriboturilor pe apele agitate, în timp ce zeci de zboruri au fost anulate.

Furtuna Phanfone este însoțită de viteze ale vântului de până la 100 de kilometri la oră și rafale de până la 125 kilometri la oră și se deplasează spre vest cu 30 de kilometri la oră, a indicat biroul filipinez de meteorologie.

Potrivit prognozelor, furtuna va atinge zonele de uscat în zona provinciei Samarul de Est, la 595 kilometri sud-est de capitala Manila, marți după-amiază sau seara.

''Rafalele puternice cu viteze ale vântului de forța unei furtuni (vor) începe să afecteze zonele (din estul și centrul Filipinelor) în această seară'', a transmis biroul de meteorologie în cel mai recent buletin emis.

''Acest lucru ar putea provoca pagube ușoară până la moderate structurilor înalte și cel mult deteriorarea ușoară a structurilor cu risc mediu'', se precizează în buletin.

Furtuna Phanfone, numită local Ursula, este cel de-al 21-lea ciclon care lovește Filipine în acest an, potrivit biroului de meteorologie.

Una dintre cele mai puternice furtuni recente, taifunul Haiyan, care a lovit țara insulară în noiembrie 2013, s-a soldat cu peste 6.300 de oameni și peste 4 milioane de persoane strămutate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău